Брониківська громада

Житомирська область, Звягельський район

Про проведення громадського обговорення щодо перейменування села Перемога Брониківської об'єднаної територіальної громади

Дата: 26.01.2024 16:47
Кількість переглядів: 152

«Про проведення громадського обговорення щодо перейменування села Перемога Брониківської об'єднаної територіальної громади» 26.01.2024 року

 

Брониківська сільська рада розглянула вимоги пункту Закону України № 3005-IX «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який вступив в дію 27 липня 2023 року, повноваження щодо проведення перейменування населених пунктів покладено на Верховну Раду України, а місцевим органам самоврядування (у даному випадку сільській раді) надано повноваження проведення обговорення щодо пропозицій зміни назви населених пунктів.  

Згідно вимог рішення №230 від 22.06.2023 «Про схвалення Переліку сіл, селищ, міст, назви, яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендацій щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови й оприлюднення їх на офіційному вебсайті Національної комісії зі стандартів державної мови» комісія надала рекомендації щодо приведення назв сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови у Житомирській області, а саме село Перемога Звягельського району Житомирської області (Код КАТОТТГ:UA18080050230092550) з приміткою обгрунтувати доцільність збереження поточної назви, або запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку.

Розпорядженням сільського голови Брониківської сільської ради було прийнято рішення «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування села Перемога Брониківської об'єднаної територіальної громади».

Громадське обговорення пропозицій щодо перейменування населеного пункту Перемога Звягельського району Житомирської області проведено 26.01.2024 року, з метою врахування думки жителів при прийняття відповідних рішень. Проведення громадських обговорень у формі консультацій з громадськістю висвітлене на офіційному веб-сайті та розміщені оголошення у паперовому вигляді по селі. Громадські обговорення мали відкритий характер, проводилися на засадах добровільності, гласності та свободи висловлювань.

У ході обговорень щодо перейменувань населеного пункту в селі Перемога присутні жителі в кількості 107 осіб, 170 офіційно зареєстрованих в селі Перемога, висловили думку та свої обґрунтування щодо збереження назви населеного пункту села Перемога. 

Жителі зазначали, що «перемога» - це успіх у боротьбі та подолання труднощів.  В країні триває війна і все, що ми робимо, насамперед, для того, аби забезпечити безпеку для жителів громади, а не підступно робити заколоти щодо перейменувань.

Пропозицій з надання нової назви селу Перемога від мешканців населеного пункту під час обговорення не надходило. Також пропозиції не надходили на адресу Брониківської сільської ради ні в письмовій, ні в електронній, ні в усній формі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь