Брониківська громада

Житомирська область, Звягельський район

Поліцейські закликають дотримуватись простих правил інформаційної безпеки

Дата: 16.11.2023 15:26
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

Нещодавно до правоохоронців із повідомленням про ошуканство звернувся 60-річний житель Стриївської громади. Він розповів, що намагався здійснити грошовий переказ через мобільний банківський додаток, проте на екрані з’явилось повідомлення про перевищення ліміту. Відтак заявник вирішив скористатись одним із чат-ботів, у якому повідомив про проблему. 

 

Потому на номер чоловіка зателефонував незнайомець та, представившись співробітником фінансової установи, зазначив, що необхідно вказати код, який щойно надійшов у смс-повідомленні, та надати реквізити картки. Заявник виконав усі умови, а згодом помітив, що з банківського рахунку було списано кошти. Відтак через власну довірливість він втратив майже 28 000 гривень.

 

Нині за вказаним фактом слідчі Звягельського районного відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) ККУ, у рамках якого встановлюють причетних до злодіяння осіб.

 

Водночас правоохоронці нагадують: за жодних умов не розголошуйте номер, термін дії, пін- та CVV-код банківської картки. Пам’ятайте, що працівники фінансових установ не запитують реквізити рахунків, зокрема, і кодів доступу, які надходять в особисті повідомлення. Будьте вкрай обережними та розсудливими.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь