Брониківська громада

Житомирська область, Звягельський район

Віктор Градівський долучився до консультативної онлайн-зустрічі щодо створення безбар’єрного простору Житомирщини на 2023-24 роки

Дата: 13.04.2023 08:51
Кількість переглядів: 101

Віктор Градівський долучився до консультативної онлайн-зустрічі щодо створення безбар’єрного простору Житомирщини на 2023-24 роки

Фото без опису

 

Сьогодні, 06 квітня, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський долучився до консультативної онлайн-зустрічі щодо розробки флагманських проєктів у межах виконання плану заходів зі створення безбар’єрного простору на 2023-2024 роки.

 

До зустрічі долучилися радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, представник Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю у Житомирській ОВА Неля Ковалюк та представники профільних структурних підрозділів ОВА.

 

Зокрема учасники зустрічі обговорили стан виконання Регіонального Плану заходів Житомирщини на 2021-2022 роки зі створення безбар’єрного простору.

 

У 2021 та 2022 роках на Житомирщині проведено моніторинг та оцінку ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю згідно Порядку визначеного постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 №537. Перевірялись об’єкти соціального призначення, транспорту, цивільного захисту та інші. За 2 роки місцевими органами влади перевірено 3147 об’єктів, з них 20%- безбар’єрні, 37% частково бар’єрні, 43% бар’єрні. Результати оприлюднено – вебсайті Департаменту регіонального розвитку в розділі «Безбар’єрність».

 

При створенні нових об’єктів або реконструкції існуючих враховуються нормативні вимоги щодо забезпечення безбар’єрного простору.

 

Також розглянуто план заходів на 2023-2024 роки реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, а саме виклики впровадження під час воєнного стану, важливість переосмислення завдань та заходів на наступний дворічний період.

 

Учасники додатково обговорили ідеї флагманських проєктів, що мають стати візитною карткою області у створенні безбар’єрного простору.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь