Брониківська громада

Житомирська область, Звягельський район

«Візьми дитину у родину»

Дата: 17.01.2023 15:18
Кількість переглядів: 192

«Візьми дитину у родину»: що треба знати про патронатну сім’ю

Любиш дитину – візьми її у родину. Сьогодні найбільше потребують родинного затишку діти, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Кожна дитяча доля, особливо тих, хто залишився без рідних батьків, – нелегка. Ці діти мають право на особливий захист і допомогу з боку держави, яка займається подальшим їх влаштуванням, в першу чергу, в сім’ї громадян. Багато зусиль треба докласти, щоб допомогти таким дітям повірити у себе і зрозуміти, що вони такі ж, як і інші. Щоб дитинство було безтурботним, радісним і щасливим, кожній дитині необхідна батьківська любов, тепло та родинний затишок. Тут вихід є – різні форми сімейного виховання, що пропонує держава: опіка (піклування), прийомні сім’ї та будинки сімейного типу.

На жаль, в нашій громаді є діти, які внаслідок смерті батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування. Так, з різних причин дитина залишається наодинці зі своєю бідою. Ми звикли думати, що трагедія, яка втрутилась у дитяче життя, забрала обох батьків. Однак, найчастіше це покинуті діти, від яких батьки відмовилися через алкогольну або наркотичну залежність, або їх позбавили волі, або у матері складні життєві обставини і вона залишає своє немовля ще у пологовому будинку. Але ніякі причини не виправдають такого «батьківського» вчинку.

Змалечку ці діти обділені батьківською любов’ю, турботою. Кожна дитина мріє мати свою люблячу сім’ю – тата, маму, сестричку чи братика, свої іграшки, фотографії, свою кімнату.

Ці діти мають право на особливий захист і допомогу з боку держави, яка займається подальшим їх влаштуванням, в першу чергу – в сім’ї громадян.

З метою реалізації права дитини мати родину, велика увага приділяється розвитку сімейних форм виховання. Згідно діючого законодавства в Україні діють такі юридично визнані сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

За більш детальною інформацією звертатись  у Службу справ дітей Брониківської сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь