Брониківська громада

Житомирська область, Звягельський район

«Візьми дитину у родину»

Дата: 17.01.2023 15:18
Кількість переглядів: 205

«Візьми дитину у родину»: що треба знати про патронатну сім’ю

Любиш дитину – візьми її у родину. Сьогодні найбільше потребують родинного затишку діти, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Кожна дитяча доля, особливо тих, хто залишився без рідних батьків, – нелегка. Ці діти мають право на особливий захист і допомогу з боку держави, яка займається подальшим їх влаштуванням, в першу чергу, в сім’ї громадян. Багато зусиль треба докласти, щоб допомогти таким дітям повірити у себе і зрозуміти, що вони такі ж, як і інші. Щоб дитинство було безтурботним, радісним і щасливим, кожній дитині необхідна батьківська любов, тепло та родинний затишок. Тут вихід є – різні форми сімейного виховання, що пропонує держава: опіка (піклування), прийомні сім’ї та будинки сімейного типу.

На жаль, в нашій громаді є діти, які внаслідок смерті батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування. Так, з різних причин дитина залишається наодинці зі своєю бідою. Ми звикли думати, що трагедія, яка втрутилась у дитяче життя, забрала обох батьків. Однак, найчастіше це покинуті діти, від яких батьки відмовилися через алкогольну або наркотичну залежність, або їх позбавили волі, або у матері складні життєві обставини і вона залишає своє немовля ще у пологовому будинку. Але ніякі причини не виправдають такого «батьківського» вчинку.

Змалечку ці діти обділені батьківською любов’ю, турботою. Кожна дитина мріє мати свою люблячу сім’ю – тата, маму, сестричку чи братика, свої іграшки, фотографії, свою кімнату.

Ці діти мають право на особливий захист і допомогу з боку держави, яка займається подальшим їх влаштуванням, в першу чергу – в сім’ї громадян.

З метою реалізації права дитини мати родину, велика увага приділяється розвитку сімейних форм виховання. Згідно діючого законодавства в Україні діють такі юридично визнані сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

За більш детальною інформацією звертатись  у Службу справ дітей Брониківської сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь