Брониківська громада

Житомирська область, Звягельський район

Звернення сільського голови

Дата: 03.04.2020 10:09
Кількість переглядів: 111

Фото без описуШановна громадо!
Останні дні світу та України сповнені тривогою. Нові умови життя вплинули на всіх. Ми змогли пережити ці складні три тижні карантину. Втім маємо дослухатися до порад, до рекомендацій медиків, щоб якомога швидше, без втрат, перш за все, людських життів, пережити цей складний час.
Брониківська сільська рада дякує керівникам підприємств, які у цей складний для всієї країни час надають допомогу своїм землякам:
– Рибалку С.В. – керівнику фермерського господарства «Аделаїда» с. Тупальці;
– Рибальченку В.В. – керівнику ТОВ «ВУДПАК» с. Нова Романівка;
– Фарафонову В.А. – керівнику ТОВ «БЕТЕК» с. Барвинівка;
– Марченку М.А. – керівнику ПП «ПОЛЯНА» с. Поліянівка;
– Мережі АЗК «VOG» АЗС с. Броники;
– Осіпчуку В.В. – керівнику ПОСТ «ПЕРЕМОГА» с. Перемога за допомогу медичним установам Брониківської ОТГ у наданні пального для машин швидкої допомоги;
– Ющенку О.М. – депутату Житомирської обласної ради за допомогу у забезпеченні пальним та харчовими продуктами для будинку похилого віку с. Лебедівка;
Також Брониківська сільська рада дякує своїм жителям, за те, що ви зберігаєте спокій і дотримуєтесь режиму самоізоляції.
Своїми діями всі ви зберігаєте здоров’я та рятуєте життя інших.
За рішенням сесії Брониківської сільської ради було виділено кошти у сумі :
– 140 тис. грн – на придбання медикаментів та засобів особистого захисту;
– 40 тис. грн –для забезпечення заходів щодо запобігання занесенню і поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом 2019-nCov на закупівлю засобів індивідуального захисту, дезинфекційних засобів та безконтактних інфрачервоних термометрів для АЗПСМ, які розташовані на території громади;
– 200 тис. грн на придбання медичного обладнання для КНП Новоград-Волинське міськрай ТМО;

Наразі усі ми відповідальні за те, як розгортатиметься ситуація з поширенням коронавірусу в межах громади, області та всієї України. Тому ми рекомендуємо людям похилого віку обмежити свій вихід у місця скупчення населення, також без гострої потреби не виходити до магазинів і аптек.
Просимо членів їх сімей та небайдужих сусідів одиноких пенсіонерів, по можливості забезпечити їх продовольством та медикаментами. Наразі, якщо це одинокі люди, звертайтесь за допомогою до сільської ради або місцевих старост. Де б ви не були – не залишайтесь байдужими і допомагайте тим, хто потребує допомоги, зокрема, найбільш вразливим громадянам в період карантину.
Маєте власний транспорт – допоможіть в доставці продуктів, ліків, засобів особистої гігієни малозахищеним верствам населення.
Закликаємо громадян, які щойно повернулися з-за кордону повідомлляти про своє повернення старост та сільську раду. Обов’язково САМОІЗОЛЮВАТИСЯ на 14 днів. НЕ ВИХОДИТИ на вулицю без гострої потреби і НЕ НАРАЖАТИ своїх рідних,близьких і знайомих на небезпеку! Будьте свідомими і поставтеся до ситуації серйозно!
Просимо небайдужих громадян по можливості ІНФОРМУВАТИ знайомих приїжджих про те, що треба самоізолюватися. Ми будемо вдячні кожному з вас за дотримання правил карантину, за самоізоляцію після поїздки за кордон, за вчасне звернення до лікаря та телефонний дзвінок на гарячу лінію. Ми бачимо, що вірус поширюється дуже швидко, перед ним усі рівні, незалежно від статусу, достатку, статі та віку. Тому маємо серйозно поставитися до ймовірної загрози.
Повідомлямо, що уряд посилює заходи безпеки для боротьби з коронавірусом.
Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р. на всій території України, серед внесених нових змін діятиме сувора заборона на:
– перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;
– переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.
Запровадження більш жорстких вимог щодо карантину зумовлене щоденним зростанням кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10%, та враховуючи рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і досвід міжнародної практики. За його невиконання порушникам світить адміністративна та кримінальна відповідальність з можливістю позбавлення волі.
Ми щиро віримо, що всі разом пройдемо випробування карантином та вийдемо з нього ще більш згуртованою, здоровою та сильною громадою. Цілий світ у стані війни з невидимим ворогом, але ми неодмінно його переможемо!
Бережіть себе! Будьте здорові! Нехай температура вашого тіла тримається виключно 36,6 градусів, легені дихають на повну, а найближчі дні весни принесуть повідомлення: епідеміологічна ситуація стабілізувалася, карантин знято! НЕХАЙ УСІХ НАС БЕРЕЖЕ БОГ!
З повагою, Брониківський сільський голова Залевська Н.Ф.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь